DON'T BE SHY...THANKS FOR READING!

NEXT TARGET...

NEXT ONE IN LESS THAN 2 MONTHS... MIKEL AND PAU LET´S GO!!

Aug 4, 2012

2 CARAS ANETO: 14H 21´...FINISHER!!

 Minuts abans de la sortida...totalment "acollonit" !
Bona nit a tothom!

Finalment, 10 mesos després del meu abandonament per hipotèrmia a Cavalls de Vent 2011 puc dir que ho he assolit i he pogut correr un ultra trail el "2 Cares Aneto" de 67 Kms i 3.870 metres de desnivell acumulat...acompanyat i al ritme fins el km 50 de dos MDS (Manu i Sime) que em van donar vàries lliçons durant el trajecte envoltats d´un paratge espectacular!!!

1 hora abans del inici...més o menys tranquil!

 Algunes fotos en plena acció...
http://www.fototur.net/esqui-nordico/img.php?carpeta=4730
 



Com sempre faig després d´aquestes curses...analitzo punts positius o encerts, així com, punts negatius, errades...o millor dit lliçons apreses!

Punts positius (lliçons apreses!):

1. Pre-cursa:descans absolut desde el dimarts...incloent 3 o 4 voltaren retard per veure si recuperava la meva tendinitis dels genolls...la veritat és que durant la cursa van aguantar força bé!

2. Anar a bon ritme: especialment durant els primers kms però sense forçar gaire..."si puja més de 5% camino, si es plà o baixada corro a bon ritme!"...així doncs vaig poder passar la mitja cursa en 6 hores...baixant a ritmes per sota de 5´/km desde Coronas a Senarta, aprox. 7 Kms.

3.Bona hidratació...potser una mica massa d´aigua i pocs electrolits...però...vaig anar bé!

Punts negatius (lliçons per aprendre!):

1. Peus: seguint el consell d´un ex-corredor d´ultra trails em va recomanar no posar-me vaselina als dits dels peus, portal´s hidratats dels dies abans però secs durant la cursa...resultat... després de no canviar-me els mitjons fins el km 55 tenia la part interior del dit gros del peu en carn viva...i em va privar de correr els darrers 8 kms fins l´arribada...

2. Alimentació: vaig voler provar  unes barretes noves...craso error!! No m´entraven les 2 que vaig comprar la setmana abans per provar durant la cursa...i desde la 7ena hora de cursa la alimentació van ser un parell de gels...

3. Roba: encara no he aprés el tema de roba i quan cambiarme, ja que, al km 52 vaig fer una parada de 15 mins per menjar alguna cosa...no m´entrava res...només caldo Aneto aquesta vegada fred (no els hi funcionava el termostato!) i vaig tornar a tenir un inici d´hipotèrmia per la baixada de temperatura del cos i tenir la samarreta interior totalment mullada! Aquest cop,  em vaig canviar ràpidament de roba en la tenda de la creu roja i vaig sortir pitant, amb prèvia càrrega del bidó amb "caldo Aneto!!" jaja mai millor dit!...al cap de 5 minuts de pujar ja havia entrat en calor un altre vegada...em va anar pels pels!!

4. Motxil.la: la meva Salomon XA 10+3 no és la adecuada per aquestes curses, ja que, m´agradaria poder portar els dos bidons al davant i en aquest cas portava 1 que cada cop que el treia havia de demanar a un runner que m' ajudés a tornar a ficar-ho a la butxaca petita...que no és per portar bidons si no coses més petites! Per CdV 2012....vull trobar la motxil.la perfecte...no sé si ho assoliré!

5. Baixar els pics: comentari del Manu després del Puerto Picada "Ahora baja recto!! Vaig pensar olé tu!!" ....vaig al.lucinar del domini de la gran majoria que anaven davant meu com ho feien...però jo amb els meus genolls, el meu pes i la meva falta de tècnica i després de dues "enculades" vaig decidir que millor zigzaguejar fins abais i arribar viu a Benasc! Haig d´entrenar molt aquest concepte!!

Després, d´aquest rotllo ...només dir-vos que al arribar em vam pesar i dels 103 Kgs aprox. que peso vestit de corredor...vaig pesar 96 Kgs al arribar...7Kgs menys que la sortida!!

Evidentment...aquestes curses els hi dedico sempre a la meva family, Lucas, Mar i Elaine que ja fa unes setmanes que no els veig ja que estàn visitant als avis i família al Brasil...i finalment a la meva mare que em dona sempre totes les forces del Mon desde el seu raconet i estel il.luminat al cel  per aquesta vegada sí tornar-me en FINISHER!!

 
Aquí amb un parell de cracks MDS, Sime i Manu!
"Merci por vuestros consejos y lecciones!!"
 
Moltes gràcies a tots els Dragons que em vau animar durant els entrenaments previs a la cursa que vau confiar en mi i en les meves possibilitats per poder  acabarla. Merci.

Fins la propera...CdV 2012...el 29 de Setembre...ara toca descans 4 dies més i començar a preparar-la!

Xavi.